Anna:

Nyt on lähes koko laumalta talviturkki nakattu! Kävimme eilen ja tänään Haukiputaalla soramontuilla uimassa koirien kanssa. Vesi oli minusta ja koirista jo ihan uimalämmintä, tosin Jaakko oli vahvasti eri mieltä ja hänellä se talviturkki onkin edelleen niskassa.

Teatraalisen tärinän säestämänä Romeo paineli pallon perässä uimaan lukuisia kertoja. Kiviäkin se sukelsi (kyllä, sukelsi) jos niitä nakkeli jonnekin alle puolen metrin syvyyteen. Olen todella tyytyväinen! Viime kesänä näytti, että Romeosta ei saada uimaria millään, mutta eiköhän tämä tästä vielä. Tekee pieni karaistuminen Rompellekin hyvää, ei se vesi sen enempää kuin ilmakaan niin kylmää ole, että sille hypotermia iskisi kuitenkaan.

Saga sen sijaan kävi vain kahlailemassa, kunnes emäntä kaappasi neidin kainaloon ja kantoi syvemmälle veteen uimaharjoituksiin. Saga ei näyttänyt pelkäävään vettä sitten tippaakaan. Se meloi varsin rauhallisesti ja seesteisesti rantaan joka kerta. Nyt tarvitsee enää keksiä, miten sen saa uimaan kantamatta.

Tykkään muutenkin tästä uimisesta lähes päivittäisenä liikuntamuotona näin kesäaikaan. Tulee itsekin ulkoiltua ja liikuttua! Koirillekin näyttäisi tekevän tosi hyvää - kotiin kun tullaan ne juovat, syövät ja väsähtävät - ja nukkuvat aamuun asti. Silloin tietää tarjonneensa koirilleen riittävän määrän virikkeitä ja liikuntaa. Lisäksi, sen enempää asiaa tuntematta, arvelisin uimisen olevan äärettömän hyvää lihasharjoitusta näille pitkäselkäisille roduille - siksi haluan nimenomaan uittaa Romeota ja Sagaa, eikä vain kastella.

Huomenna on luvattu hellepäivää ja lähdemme taas porukalla uimaan!