Anna:

Sagan kanssa takana on nyt mätsäreitä useampi. Joka kerta olemme saaneet punaisen nauhan, vain kahtena kertana emme ole sijoittuneet. Viime lauantaina olimme Välivainion asukasyhdistyksen mätsärissä Best in Show!
Pari kuvaa löytyy täältä: asukasyhdistyksen sivut.
Ei ole neidin seisominen mitään maailman parasta ja takamus näyttää nousevan varsin korkeaksi takajalkojen ollessa liian edessä, mutta Sagahan on vielä vaavi, joten meillä on hyvin aikaa harjoitella.

Eilen oli vuorossa Oulu International Dog Show 2008, Sagan ensimmäinen "virallinen" esiintyminen, vaikkakin tietysti vielä pentuluokassa kilpailtiinkin. Tuloksena oli PEN-1, KP ja ROP-pennun pokaali hyllylle viime viikon mätsäripokaalin kaveriksi. Arvostelu sanoi seuraavaa:

"7 months. Lovely puppy. Super expression. Good balance. Standing a little out of elbows at present. Good topline and lenght of body. Angulation front and rear is good. Head well balanced with dark eye. Well placed ears. Moves well going away, a little wide coming to me. Happy moves, good reach and drive." (Esther Joseph, Australia)

Laatuarvostelusta on rastitettuna kohta ERI, vaikka se nyt ei mitään virallista olekaan.

Ensi viikonloppuna tähtäämme Ylivieskaan turisteiksi, seuraavaa näyttelyä ei ole lyöty lukkoon, mutta suunnitelmissa on ainakin Seinäjoki, minne pääsisimme junnuluokkaan. Juger Edelweissin voittajakaksikon (Zeus & Freija) emäntien kanssa pohdimme myös josko suuntaisimme Helsinkiin TerriEriin elokuun lopussa. Saas nähdä, ensi viikonloppuna tiedämme enemmän!

Vaikka mätsäreistä ei voitakaan virallisia titteleitä, niin täytyy sanoa, että taloudellisesti ne ovat kannattaneet tähän asti oikein kivasti - BIS-1 tulos toi kotiin 6kpl Iiittalan laseja, koirannameja, ProPacin ruoansäilytyssäkin, sulkapallosetin (mitä ihmettä!) ja reilun kolmenkympin lahjakortin eläinlääkärille! Muut tulokset ovat tuoneet kotiin leluja, puruluita, ruokasäkkejä ja muuta koiratarvikeroinaa moninkertaisesti osallistumismaksujen edestä.